Credit Analyst

Baan gegevens

 • Bedrijf: YER Nederland B.V.
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 14-06-2019
 • Werkniveau: HBO, Universitair
 • Werkervaring: 1 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim, Tijdelijk contract, Freelance


Algemene omschrijving

Voor RNHB komt YER graag in contact met een Credit Analyst. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van complexe financieringsaanvragen.

De afdeling Krediet- en Risicoanalyse zorgt voor beheersen van kredietrisico binnen RNHB. Enerzijds aan de voordeur bij het beoordelen van aanvragen en anderzijds gedurende de looptijd van de leningen door jaarlijkse revisies en tussentijdse wijzigingen van advies te voorzien/fiatteren. De afdeling beoordeelt zowel grote complexe aanvragen (Large Business) als kleinere en minder complexe aanvragen (Buy-To- Let). Deze vacature is gericht op Large Business, het klantsegment dat is gericht op professionele vastgoedbeleggers (niet-institutioneel). De analisten dragen daarnaast ook actief bij aan de ambities van RNHB en worden vanwege hun expertise betrokken bij (verbeter)projecten, het schrijven en implementeren van beleid, onderzoekprojecten en acquisities.

Belangrijkste doel van de functie:

Jij bent in staat om een voorstel te beoordelen op haalbaarheid en een financieringsstructuur te optimaliseren om de kredietrisico’s voldoende te mitigeren. Dit doe je door het analyseren, beoordelen en fiatteren (of van advies voorzien) van financieringsaanvragen, mutatievoorstellen en jaarlijkse revisies. Hierin houd je als doel een adequate risicobeheersing conform het kredietbeleid terwijl je ook de groeiambities van RNHB bedient. In deze dynamische functie werk je samen met diverse specialisten om tot een evenwichtige risicobeoordeling te komen en ben je een aanspreekpunt voor verschillende stakeholders. Zo sta je in contact o.a. juristen en vastgoedspecialisten en ben je een sparringpartner voor commercie. Hierbij weet je een goede balans te vinden tussen klant- en organisatiebelang. Je kan jouw analyse zowel schriftelijk als mondeling goed verwoorden en overbrengen op betrokkenen en je staat stevig in je schoenen.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden;

 • Analyseren en beoordelen van kredietaanvragen, mutatieverzoeken en revisies met betrekking tot onder meer het object, de kwaliteit van de aanvrager, borgen en huurders, de cashflow, zekerheden en juridische en fiscale aspecten;
 • Het in eigen bevoegdheid fiatteren, of van advies voorzien, van kredietvoorstellen, mutatieverzoeken en revisies;
 • Ad hoc portefeuille-analyses uitvoeren en/of ondersteuning bieden aan verwante afdelingen die op portefeuilleniveau analyses uitvoeren.

Met diepgaande kennis van de nationale, regionale en lokale vastgoed- en de financiële markten biedt RNHB maatwerkoplossingen voor iedereen die wil beleggen in vastgoed.

Het verhaal van RNHB begint in 1890 met de oprichting van de Nederlandse Hypotheekbank. Na een aantal fusies is nu, bijna 130 jaar later, de Rijnlandse Nederlandse Hypotheekbank uitgegroeid tot een vast begrip in de financiële sector en de vastgoed branche.

Sinds 2018 is RNHB volledig zelfstandig aanbieder van hypothecaire kredieten en waait er een frisse wind door het bedrijf. De focus ligt op innovatie, meer online dienstverlening en personalisatie. De ambitie is groot: het doel is om de komende jaren fors te groeien en zelfs een aantal keer te verdubbelen in omvang. Om dit te realiseren combineert RNHB haar diepgaande marktkennis en jarenlange ervaring met een start-up cultuur: een platte organisatie met korte lijnen, veel goede ideeën en ruimte om flexibel te werken.

Ben jij een specialist in kredietrisicobeheersing, heb je ervaring en/of affiniteit met vastgoedmarkten (woningen, kantoor, bedrijfsmatig) en lever je graag een bijdrage aan een dynamische en ambitieuze organisatie? Dan is dit jouw kans!

Je hebt in ieder geval een wo/hbo+ werk- en denkniveau en 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in de kredietrisicobeheersing. Je hebt ook aantoonbare ervaring met verschillende commerciële vastgoedmarkten (woningen, kantoor, bedrijfsmatig). Je bent in staat om kennis te vergaren over het type klant (zoals financiële gegevens, complexere organisatie- en zekerheden structuren). Je bent analytisch en bezit overtuigingskracht. Je bent in staat om snel een oordeel te vormen en dit duidelijk op schrift te zetten. Je werkt nauwkeurig, gericht op samenwerking, flexibel, stressbestendig en toont initiatief. Je beheerst de Engelse taal in woord en schrift op een hoog niveau.

Gestelde eisen

Zie omschrijving van de vacature.

Uren

Zie omschrijving van de vacature.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn op zoek naar nieuwe ambitieuze collega's! Ben jij gespecialiseerd in een bepaalde sector en werkzaam in de arbeidsbemiddeling, of wil je met jouw specialisatie graag de arbeidsbemiddeling in? Denk jij met jouw expertise relevant te zijn voor YER? Kom dan ons team versterken!

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-WO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in WO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in WO.
 • SCM Coordinator

  Vandaag geplaatst door YER Nederland B.V.

  .Create purchase orders based on analysis of historic data, system forecast, safety stock and lead times Escalate issues with regards to purchase order creation and/or vendor management to team leader Maintain contact with vendors and logistics department with regards to ETA of purchase orders, receipt of goods in warehouse, stock accuracy and correct data management Cancel or reschedule purchase orders if vendor has no stock and adjust shipping method based on parts urgency Check system...

  Stad Vacaturebank
 • Adviseur Financieringen MKB

  Gisteren geplaatst door YER Nederland B.V.

  We zoeken iemand een ervaren financieringsspecialist met ruime ervaring bij het beoordelen van businesscases en het ontwikkelen daarvan. Het gaat hierbij om businesscases die bijdragen aan een duurzame en een sterke economie. Jij weet dus ook als geen ander wat er nodig is om te bouwen aan de wereld van morgen. Verder ben je in staat zijn om op beleidsmatig niveau mee te denken met de opdrachtgevers en ondernemers. Je voert adviesgesprekken met klanten, adviseert en beoordeelt...

  Stad Vacaturebank
 • Financial Controller

  Gisteren geplaatst door Ecorus

  Als financial controller breng je structuur aan binnen de financiële afdeling en werk jij mee aan de vlotte ontwikkeling van deze organisatie. Dit is een functie voor een meedenkende, gedreven en hands-on financial die graag de handen uit de mouwen steekt! Kun jij het overzicht tussen verschillende bouwprojecten en betrokken partijen bewaren en weet jij de financiële knelpunten tijdig te signaleren? Solliciteer dan snel!Ecorus plaatst enorme zonne-energie parken en werkt aan projecten voor...

  Independent Recruiters
 • Schade Actuaris

  Gisteren geplaatst door YER Nederland B.V.

  In deze uitdagende positie ga je een wezenlijke bijdrage leveren aan het succes van rhion.digital in Nederland. Eigenlijk is het "best of two worlds": de energie, flexibililiteit van een startup, met de ondersteiuning van een solide degelijk moeder bedrijf. Je werkzaamheden zullen bestaan uit: Uitvoeren van de actuariële werkzaamheden voor de Nederlandse markt: Analyse van bestaande tariefgrondslagen, kenmerken en structuren in de betreffende markt; Opstellen van marktvergelijkingen van...

  Stad Vacaturebank
 • Business Controller

  Toegevoegd op 15-06-2019 door YER Nederland B.V.

  Als Business Controller rapporteer je rechtstreeks aan de CFO en ben je onderdeel van het finance team dat bestaat uit 8 personen. Je zal een cruciale bijdrage gaan leveren aan de professionalisering en groei van de organisatie. Zij bevindt zich nu in de bouw- en groeifase. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de business intelligence structuur en maakt gebruik van de BI tools om de business te ondersteunen. Je legt verbinding, verschaft inzicht en gaat de dialoog aan tussen zowel...

  Stad Vacaturebank

Vacaturebank-WO.nl - Nieuwe wo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe wo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-WO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-WO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank