Zelfstandige Huisarts(en)

Baan gegevens

 • Bedrijf: SGZ
 • Plaats: Zoetermeer
 • Plaatsingsdatum: 31-08-2021
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Oproep

De Huisartsen Vereniging Zoetermeer (HVZ) en de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) zoeken voor de opvolging van de zelfstandige huisartspraktijk Aviva, gevestigd aan de Herenwaard 185 in de Zoetermeerse wijk Meerzicht een of twee (in duo verband)

Zelfstandig huisarts(en)De uitdaging

De uitdaging voor de opvolger(s) bestaat uit twee componenten:
1. Het vanaf 1 januari 2022 huisartsenzorg bieden aan een langzaam groeiende praktijkpopulatie van - per 1 juni 2021 - 1.532 patiënten.
2. Het (naar verwachting) vanaf 1 januari 2024 verhuizen van de praktijk naar het nieuw te ontwikkelen gezondheidscentrum ‘De Entree’, waar uiteindelijk 4 zelfstandige huisartspraktijken, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk zich zullen vestigen, en als eerste huisartspraktijk en vormgever te fungeren voor de huisvestingsvoorziening in dat gezondheidscentrum.

Praktijkbeschrijving

 • De praktijkpopulatie kenmerkt zich in hoge mate als een achterstandswijkpopulatie: een voor Zoetermeerse begrippen hoog percentage patiënten met een migratie-achtergrond en relatief veel GGZ-problematiek.
 • De huisartspraktijk is zeer goed georganiseerd en geautomatiseerd. De huisartspraktijk heeft de beste cijfers van Zoetermeer qua gebruik van de app Mijn. Gezondheid.net (MGN).
 • In 2020 behaalde de praktijk een omzet van circa € 193.000.
 • Voor de overname van de praktijk is geen goodwill verschuldigd (maar er mag ook geen goodwill voor worden gevraagd bij vertrek).

Ondersteuning huisartspraktijk
 • De HVZ ondersteunt de planvorming voor de huisartspraktijk en het gezondheidscentrum.
 • De SGZ ondersteunt de praktijk, zoals hieronder is omschreven.
 • De hagro Meerzicht ondersteunt de praktijk met één dag waarneming totdat de praktijk voldoende patiënten heeft. De huisartsen in de wijk Meerzicht hebben een plezierige en collegiale omgang met elkaar.

Gezondheidscentrum ‘De Entree’
Per 1 januari 2024 opent volgens planning het gezondheidscentrum ‘De Entree’ haar deuren. Het gezondheidscentrum ‘De Entree’ wordt gesitueerd in Zoetermeer langs de Afrikaweg ter hoogte van de Meerzichtlaan in het Entreegebied, waar 4.500 tot 5.500 woningen zullen worden gerealiseerd. De gemeente Zoetermeer verwacht dat dit aantal woningen tussen 2023 en 2031 zal worden gerealiseerd. In het gezondheidscentrum wordt daarom een oppervlakte gereserveerd voor 4 huisartspraktijken.
De selectie van huisartsen geschiedt in goed overleg met de hagro Meerzicht en de eerste hulpverleners van het gezondheidscentrum. Als eerste hulpverleners zijn inmiddels geselecteerd: Sherida Sumter van de Buytenwegh Apotheek als zelfstandig apotheker en Martin Vermeulen en Tessa Fleury van Fysiotherapiepraktijk Meerzicht als zelfstandige fysiotherapeuten.


Rol SGZ

De Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) treedt op als hoofdhuurder die het beheer van het gezondheidscentrum en de inbedding van het gezondheidscentrum in de Zoetermeerse samenwerkings- en ondersteuningsstructuur organiseert.
De SGZ ondersteunt de praktijkhouder bij het opzetten van zijn huisartspraktijk binnen de maatschap, naast alle gebruikelijke ondersteuning op het vlak van huisvesting, ICT, HRM, contractering en declaratie-ondersteuning op de volgende manieren (in goed overleg op maat te snijden):
1. De SGZ financiert de inrichting van de huisartspraktijk en de ICT kosten en desgewenst de kosten van ondersteunend personeel op basis van een lening tegen 2,5% rente. De huisarts zal deze lening aflossen in 10 jaar, vanaf het moment dat de praktijk 2.000 ingeschreven patiënten heeft en uiterlijk na 5 jaar.
2. Gedurende drie jaar zal de huisarts i.p.v. de volledige huur- en servicekosten een bedrag per ingeschreven patiënt aan huur betalen van € 16,50.
3. Voor alle tijdsbesteding voor het benodigde overleg inzake de vormgeving van het gezondheidscentrum, de praktijk en de samenwerking binnen het gezondheidscentrum en Zoetermeer, betaalt de SGZ de huisarts gedurende drie jaar een vergoeding van 4 uur per week à € 65 per uur.

Selectieprocedure

Start werving
De werving start met de verspreiding van deze oproep.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestaat uit:
 • een vertegenwoordiger van de hagro Meerzicht, te weten Oliver Beckmann;
 • twee vertegenwoordigers van de hulpverleners van het toekomstige gezondheidscentrum De Entree, te weten Sherida Sumter en Martin Vermeulen;
 • een vertegenwoordiger van de directie van de SGZ, te weten André Louwen

Bekendmaking

Bekendmaking zal geschieden in eerste instantie op de website Zoetermeergezond en via een bericht aan alle huisartsen die geregeld waarnemen in Zoetermeer.


Gestelde eisen

 Competenties

Van de zelfstandig huisarts wordt verwacht:

 • Het organisatievermogen om een (norm)huisartspraktijk op te richten.
 • Een brede vakinhoudelijke deskundigheid en belangstelling, en motivatie voor kwaliteit van huisartsenzorg. Een visie op het vak van morgen.
 • Een sterke gerichtheid op samenwerking met apotheek en andere hulpverleners binnen het gezondheidscentrum en met collega-huisartsen in de HVZ. Goede samenwerkings- en teambuildingsvaardigheden. Belangstelling en de wil om zich actief voor het gezondheidscentrum en de samenwerking daarbinnen in te zetten, en zich als belangenbehartiger daarvan op te stellen.
 • Affiniteit met ICT en innovatie in de huisartspraktijk en het gezondheidscentrum.
 • Een duidelijke focus op de huisartspraktijk en het gezondheidscentrum in het Entreegebied en de samenwerking in Zoetermeer.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
Aantoonbare ervaringsdeskundigheid strekt tot aanbeveling.

Randvoorwaarden
De huisarts dient:

Financiële voorwaarden

1. zich bereid te verklaren een huurovereenkomst aan te gaan met de SGZ voor een praktijkruimte voor een volwaardige huisartspraktijk van circa 100 m2 netto en 135 m2 bruto waarvan de kosten na de aanloopfase circa € 33.000 op jaarbasis zullen bedragen.
2. zich bereid te verklaren een ICT-overeenkomst aan te gaan met de SGZ op basis waarvan de ICT van de huisartspraktijk wordt ingericht door de ICT-leverancier van alle Zoetermeerse huisartspraktijken (thans PharmaPartners). De kosten van deze overeenkomst bedragen circa € 10.000.
3. zich bereid te verklaren aan te sluiten op en als medebekostiger op te treden van gemeenschappelijke voorzieningen van het gezondheidscentrum, zoals telefooninstallatie, een beveiligingsinstallatie en een vergaderruimte, waar in goed overleg met de andere hulpverleners toe wordt besloten.

Bedrijfsmatige en zorginhoudelijke voorwaarden
4. zich bereid te verklaren zorg te dragen voor de huisartsenzorg aan de eigen patiënten volgens de in Zoetermeer gebruikelijke eisen van kwaliteit en service, zoals beschikbaarheid, bereikbaarheid en e-health voorzieningen.
5. zich bereid te verklaren deel te nemen aan de samenwerking in de wijksamenwerkingsverbanden, en zich te committeren aan de overeenkomst zoals die tussen eerstelijnspartijen daarover vigeert.
6. zich bereid te verklaren deel te nemen aan de Huisartsenpost Zoetermeer volgens de voorwaarden, zoals die daarvoor in Zoetermeer gelden.
7. zich bereid te verklaren deel te nemen aan de hagro waar de huisartsen van het gezondheidscentrum deel van uitmaken volgens de in Zoetermeer gebruikelijke voorwaarden.
8. zich bereid te verklaren lid te worden of te blijven van de Huisartsen Vereniging Zoetermeer, en actief bij te dragen aan de totstandkoming en naleving van afspraken binnen de HVZ en samenwerkingsafspraken van de HVZ met andere partijen.
Voorwaarden inzake aanname van patiënten
9. zich bereid te verklaren tot een collegiale opstelling inzake het inschrijven van patiënten op naam, die ertoe leidt dat er vier gelijkwaardig, gezonde huisartspraktijken in het gezondheidscentrum ontstaan.
10. zich bereid te verklaren tot een faire verdeling van patiënten met een bovengemiddelde zorgzwaarte binnen het gezondheidscentrum tussen de huisartspraktijken van het gezondheidscentrum, met inachtneming van het recht van vrije artsenkeuze van patiënten. Dit houdt in dat indien een van de huisartsenpraktijken in het gezondheidscentrum aanzienlijk meer patiënten heeft met een bovengemiddelde zorgzwaarte, dat dan de andere huisartspraktijken bereid zijn een zodanig aantal van deze patiënten over te nemen dat sprake is van een gelijkwaardige zorgzwaarte-verdeling tussen de praktijken.

Uren

Croesinckplein 24

Meer informatie

 Belangstellenden
Belangstellenden kunnen hun belangstelling kenbaar maken bij:
De selectiecommissie van hulpverleners voor gezondheidscentrum ‘De Entree’,
t.a.v. André Louwen, directeur SGZ, per e-mail.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden:

 • over huisartsaangelegenheden en samenwerking binnen de hagro met huisarts Oliver Beckmann.
 • over organisatie en voorwaarden met André Louwen, tel. 079-3208686 of via mail.

Informatie over SGZ

De Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) stelt zich ten doel de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg in Zoetermeer te bevorderen. Daartoe ondersteunt ze hulpverleners in hun onderlinge samenwerking en op facilitair vlak. De SGZ is daarnaast ook werkgever van huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers, beheerder van de......
Lees meer over SGZ

SGZ
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Vacaturebank-WO.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in WO Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in WO.
 • Basisarts

  Vandaag geplaatst door Maandag® Zwolle

  Jij hebt recentelijk, of al eerder, je opleiding tot Basisarts (Anios) afgerond; gefeliciteerd! Ben jij nog zoekende naar de perfecte plek? Bij Maandag® gaan we graag aan de slag om een passende uitdaging voor jou te vinden.   Wanneer je net begint kan het moeilijk zijn welke kant je op wilt. De één weet het gelijk aan het begin van de opleiding, de ander kan lastig kiezen. Voor beide soorten hebben wij binnen Maandag® mogelijkheden. Weet jij precies wat je wilt, bijvoorbeeld in de...

  Stad Vacaturebank
 • Verpleegkundige Specialist

  Vandaag geplaatst door Maandag® Zwolle

  Ben jij een Verpleegkundig Specialist, met een hart voor ouderenzorg, gehandicaptenzorg en/of jeugdzorg en met enthousiasme om samen met anderen te bouwen aan nóg betere zorg? Lees verder! Als Verpleegkundig Specialist combineer je verpleegkundige behandelingen met medische handelingen binnen je eigen deskundigheidsgebied.  Als Verpleegkundig Specialist krijg je alle ruimte om het vak van Verpleegkundig Specialist verder te ontwikkelen. Samen gaan we kijken wat jij belangrijk vindt in jouw...

  Stad Vacaturebank
 • Gedragswetenschapper

  Vandaag geplaatst door Maandag® Zwolle

  Wij zijn op zoek naar een ambitieuze gedragswetenschapper die een uitdaging niet uit de weg gaat! Ben jij dat? Lees dan snel verder..Als gedragswetenschapper bij Maandag® word je gedetacheerd bij verschillende zorgorganisaties maar dit allemaal wel met een vast contract op zak! Dit kan een jeugdzorginstelling zijn, een woongroep in de gehandicaptenzorg of een GGZ instelling. De ene keer zul jij je voornamelijk bezig houden met het coachen van begeleiders of pleegouders en de andere keer ben...

  Stad Vacaturebank
 • Arts Sociale Geneeskunde

  Vandaag geplaatst door Maandag® Zwolle

  Ben jij na een aantal jaar gewerkt te hebben in een stressvolle omgeving zoals het ziekenhuis of als huisarts in een praktijk toe aan meer tijd voor jezelf en regelmaat in je leven? Wil jij meer tijd hebben voor jouw patiënten? Dan heb ik misschien wel een erg leuke uitdaging voor jou.Voor locaties in Apeldoorn en Zwolle ben ik namelijk op zoek naar basisartsen. Als basisarts bij deze organisatie ga jij je richten op de sociale geneeskunde. Jouw cliënten zitten of in de ziektewet of in de...

  Stad Vacaturebank
 • Psychiater jongvolwassenen

  Vandaag geplaatst door Maandag® Zwolle

  Wie ben jij?Als psychiater draag je bij aan het herstel van jongvolwassenen (18-23 jaar) met met problematieken als ADHD, angsten, gepest worden, problemen thuis, depressie en gedragsproblemen. Jij levert je bijdrage in de psychiatrische diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van de patiënten. Je maakt deel uit van de medische staf en hebt een adviserende rol naar de Raad van Bestuur.Je komt te werken in een team dat alles biedt dat nodig is om de ontwikkeling van je patiënten te...

  Stad Vacaturebank

Vacaturebank-WO.nl - Nieuwe wo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe wo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-WO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-WO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank